Holistisch coachen

holistisch coachen

Holistisch coachen

'Iets is holistisch wanneer er naar het geheel wordt gekeken en niet naar de som van verschillende delen'

Holistisch coachen houdt in dat de coach zich niet concentreert op een specifieke klacht maar op het grotere geheel. Lichaam en geest opereren niet gescheiden van elkaar; gezondheid speelt daarom door op verschillende niveaus, te weten op fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau.

Een juiste balans

Deze onderdelen samen bieden het geheel aan ondersteuning van jouw gezondheid. Een juiste balans tussen deze onderdelen vormt de basis van een gelukkig en zinvol leven, een leven wat je in staat stelt om zowel privé als zakelijk optimaal te functioneren.
Bij holistisch coachen gaan we samen kijken naar de situatie waarin je je bevindt en de problemen die zich daarin voordoen. Wat speelt er werkelijk bij je? Waar het soms lijkt te gaan over het een, blijkt het toch te gaan over wat anders. Het is een samenspel van een hoop factoren tezamen, die maken hoe jij je werkelijk voelt. Dat maakt holistisch coachen zo interessant en waardevol. 

holistisch coachen

De balans

Door hier inzicht in te krijgen, kunnen we samen kijken hoe er weer balans in jouw leven kan komen. Hoe jij in jezelf krachtbronnen kunt aanspreken, hoe jij je weer gemotiveerd kunt voelen aan de hand van jouw sterke eigenschappen en kwaliteiten, en hoe je uiteindelijk weer in je kracht zit!

Misschien is het tijd om te zien
wie je bent
om te voelen wat je nodig hebt
om te ervaren wat je verbergt van het leven
van jezelf
kus jezelf wakker
het is tijd om je plaats in te nemen