Skip to content

Over Janneke

Wie is Janneke Hermsen?

Missie

Het is mijn missie, de missie van een holistisch coach, om mensen te gidsen naar een leven waarin ze weer zelf de regie hebben, waarbij ze zich lekker in hun vel voelen zitten, zich weer kunnen verbinden met hun kern en de balans hebben hervonden. 

Mijn verhaal

De beslissing om mij te specialiseren als een holistisch coach is voortgekomen uit het proces van mijn 46-jarig bestaan als Janneke Hermsen. Het is het gevolg van de ontwikkelingen die ik heb doorgemaakt, de obstakels die ik ben tegen gekomen, de crisissen die ik heb meegemaakt en de strubbelingen met mijzelf. Dit alles heeft me gebracht waar ik nu sta! Ik, janneke Hermsen, heb leren vallen en opstaan en ben mezelf vaak tegengekomen. Inmiddels weet en voel ik dat alles met een reden gebeurt en heb ik mijzelf weer teruggevonden. Alles wat er in dit leven op mijn pad is gekomen, heeft mij doen groeien en heeft mij steeds wat dichter bij mijzelf gebracht. Met al deze levenservaringen, of noem het levenslessen, voel en weet ik dat ik anderen mag en kan begeleiden in datgene waar zij tegenaan lopen. Ik ben een ervaringsdeskundige geworden op heel veel leefstijlgebieden. 

Op zoek naar bevestiging

Voordat het besluit kwam om te gaan studeren voor holistisch coach, is er veel aan vooraf gegaan. Ik heb geworsteld met een eetstoornis, heb ik mijn lichaam verwaarloosd. Ik wist niet meer wie ik was, ik kon niet goed meer ‘voelen’, zocht mensen op waarbij ik elke keer weer de bevestiging hoopte te vinden die ik niet kreeg. Jarenlang heb ik met ernstige slaapproblemen gekampt, ben vervroegd in de overgang gekomen met alle fysieke en geestelijke ongemakken van dien.

Sociaal isolement

Dierbaren die dicht bij me stonden, ben ik veel te vroeg verloren. Vervolgens ben ik in een sociaal isolement terecht gekomen, heb veel met drugs  geëxperimenteerd, vluchtte in de drank en was verslaafd aan roken. Na minimaal tien verschillende therapeuten en psychologen te hebben bezocht bracht mij dat, op wat nieuwe inzichten na, niet echt veel verder. Ik at ongezond en uiteindelijk heeft dit alles geresulteerd in een drie jaar durende burn-out.

De ommekeer

Mijn energie was op, mijn lichaam liet me voor mijn gevoel in de steek! Ik twijfelde aan alles, was dit hoe ik oud ging worden? Een leven dat bestond uit hard werken, en elke dag hetzelfde ritueel: slapen, opstaan, eten, werken, koken, eten, voor de TV hangen en slapen. NEE! Zo wilde ik niet leven!
En precies op dat moment is de knop omgegaan. Ik moest het anders gaan doen. En dat vertaalde zich in de wens om andere mensen te gaan helpen om weer in hun kracht te komen. 

Mijn disbalans in leefstijlgebieden

Ik werd mij er steeds meer van bewust wat een enorme impact zaken als voeding, bewegen, sport, stress, sociaal contact, slaap en verslavingen op me hadden en dat een disbalans in leefstijlen je ook als persoon, als mens in disbalans brengen, en je steeds verder van jouw echte ik vervreemdden. Het werd tijd dat ik goed voor mijn lichaam en geest ging zorgen. Ik kwam tot de conclusie dat ik de enige was die hier verandering in kon brengen, als ik maar genoeg gemotiveerd was!

Vastgeroeste patronen

Dit ging zeker niet van de ene op de andere dag, sterker nog: het was regelmatig een gevecht om vastgeroeste patronen en overtuigingen die ik mijzelf had aangeleerd, te overwinnen. Stap voor stap kwam de verbinding met de persoon die ik echt ben, leerde ik me weer te hechten aan de natuur en de mensen om me heen. Wat een tranen van geluk, dankbaarheid maar ook tranen van verdriet heb ik gehuild; verdriet om het tekort dat ik mezelf en mijn innerlijke kind had aangedaan al die jaren.

Het besef dat ik er als persoon mocht zijn

Steeds beter lukte het mij om innerlijke verbindingen te voelen en terug te keren naar de basis in mezelf, de plek waar ik vreugde, liefde en dankbaarheid tegenkwam. Het vertrouwen in mijzelf groeide en ik voelde me steeds sterker in mijn schoenen staan. Uiteraard val ik nog wel eens terug naar oude gewoonten en blijf ik leren door te vallen en weer op te staan; maar die basis staat! En dat is wat ik iedereen toe wens: een leven dat stroomt! met het besef dat jij er als persoon mag zijn, precies zoals je bent! Dat jij jezelf op nummer 1 mag zetten en dat dit verre van egoïstisch is maar het mooiste geschenk wat jij jezelf kunt geven!

Dit alles heeft me duidelijk gemaakt wat mijn missie is: het zijn van een holistisch coach. Anderen gidsen, begeleiden en ondersteunen op weg naar liefde voor en evenwicht in jezelf. Samen de balans vinden om weer in je kracht te komen! Door mijn levenservaringen en mijn groot empathisch vermogen is dit waar ik mijn werk van mag en kan maken! De opleiding tot holistisch coach heb ik mezelf cadeau gedaan om extra tools, technieken en kennis op te doen en zo startklaar te zijn voor mijn eigen praktijk, voor het begeleiden van de ander.