Skip to content

Werkwijze

werkwijze

Hoe ga ik te werk?

Heb je een coach nodig omdat je het gevoel hebt dat je vastloopt?

Ben je benieuwd naar mijn werkwijze en in de holistische benadering? Loop jij op één of meerdere gebieden vast en voel je dat het tijd is om hier verandering in aan te brengen? Ben je nu op zoek naar een manier waarop je dat wel kunt bereiken? Lees dan verder hoe ik te werk ga.

Mijn werkwijze helpt je verder

Je hebt behoefte aan een luisterend oor en je hebt al van alles geprobeerd maar je komt nog steeds niet veel verder. Je hebt het gevoel dat je niet weet waar te beginnen. Met als resultaat dat jij je onbegrepen voelt en aan de zijlijn gezet. Dan is het tijd dat je de controle weer terug krijgt over jouw eigen leven. 

Je bent bij mij aan het juiste adres!

Bij mij mag je jezelf zijn, gewoon zoals je bent, zonder schaamte, alles mag er gewoon zijn!

Samen gaan we op onderzoek naar wat jij voelt, wat je drijft en waar jij je aandacht op wil richten. Ontdekken wat jou inspireert en wat jij kunt doen om te herstellen. We stellen doelen vast die jij wilt bereiken maar die wel haalbaar zijn voor jou. Alleen zo word jij weer sterk en voel je je opnieuw in je kracht. 

Hoe werkt het?

Spreekt mijn werkwijze, mijn verhaal en mijn website je aan? Dan nodig ik je uit voor een kennismakingsgesprek, waarbij we beiden gaan voelen of er genoeg klik is om samen aan de slag te gaan. Dat is voor ons beiden een belangrijke voorwaarde. Ik heb zelf ervaren hoe belangrijk het is om je veilig, op je gemak en vertrouwd te voelen bij de persoon waar jij je hart lucht en je kwetsbaar opstelt. Is de klik er, dan gaan we verder plannen.

Jij bepaalt!

Hoe vaak gaan we elkaar zien en hoelang? Dit is helemaal afhankelijk van jouw wensen en doelen. Ik werk niet volgens een bepaalde methodiek of een vaststaand stappenplan, we kijken wat het beste bij jou aansluit, goed bij je past en vooral: waar jij je comfortabel bij voelt. Jij bent hier uiteindelijk leading in!

Intakegesprek

Als de klik er is, plannen we verder. Binnen mijn werkwijze starten we met een intakegesprek: wie ben je, waar wil je aan werken? We staan tijdens dit gesprek stil bij jouw wensen, motivatie en doelstellingen. Maar vooral leren we elkaar kennen zodat er een setting kan ontstaan van veiligheid, vertrouwen, respect en gelijkwaardigheid. 

Wat is voor jou belangrijk?

Na deze sessie plannen we een vervolgsessie waarin we samen gaan onderzoeken wat voor jou belangrijk is in het leven. We leren elkaar steeds beter kennen. We gaan samen kijken naar doelen die gesteld kunnen worden en bespreken desgewenst verschillende methodieken om jouw doelen te kunnen halen. Vanaf dat punt gaan we samen en jij ook afzonderlijk aan de slag hiermee. Afhankelijk van wat je doelen en wensen zijn, zal de hoeveelheid sessies die we nodig hebben hiermee samenhangen.
Belangrijk te vermelden is dat ik geen coach ben die je kant en klare oplossingen zal aanreiken of je gaat vertellen wat je moet doen.

Tarieven

Kennismakingsgesprek 30 minuten gratis
Intake (en lichaamsanalyse en verschillende tests) 100 minuten € 95,-
Vervolgsessies van 60 minuten: € 50,- per sessie
Nazorgconsult – telefonisch of via skype 30 minuten – € 15,-

I Positive Health test

Mogelijk is te werken volgens de Positieve Gezondheid. Naar aanleiding van de door jou ingevulde I Positive Health test tijdens het intakegesprek , gaan we kijken waar je vastloopt of waar je aan wil werken om je weer beter in je vel te doen zitten, om weer balans te voelen. Deze test geeft je inzicht in hoe jij je op dit moment voelt. De test gebruiken we als leidraad voor de verdere coachingssessies.

De definitie van positieve gezondheid

De I positive health test is bedoeld om in kaart te brengen hoe jij je op dit moment voelt en waar op dit moment aandacht aan gegeven zou kunnen worden. We gebruiken hier verschillende pijlers voor (zie afbeelding spinnenweb). De definitie van positieve gezondheid: ‘Het vermogen dat mensen zelf al hebben om zich aan te passen en eigen regie te voeren in het licht van fysieke, emotionele en sociale uitdagingen die het leven biedt’. We gaan naar aanleiding van de uitslag van deze test kijken waar jij de komende periode aandacht aan wil besteden. We bestuderen wat de oorzaken zijn van een eventuele disbalans en nog belangrijker: hoe we ervoor kunnen zorgen dat er weer balans ontstaat.

Wat is jouw situatie?

Zo kun je bijvoorbeeld niet lekker in je vel zitten en dus laag scoren op kwaliteit van leven omdat je te veel stress ervaart of omdat je geen goede nachtrust hebt. Misschien heb je last van fysieke klachten omdat je te weinig beweegt. Misschien besteed je wel te weinig tijd aan ontspannen of mis je een doel in je leven. Of vlucht je in bepaalde patronen om je emoties niet te hoeven voelen? Eet jij omdat je je eenzaam voelt? Wat weerhoudt jou ervan om een gezonde leefstijl aan te nemen?

Ons zelfhelend vermogen

Het mooie aan ons lichaam is dat het in staat is zichzelf te helen, of het nu gaat om fysieke of emotionele pijn. En jij bent de sleutel, de sleutel om te helen! We kunnen zoveel meer dan we denken, onze moed en kracht zijn sterk genoeg om te doen wat nodig is zodat je lichaam vóór je werkt in plaats van tegen je. Misschien moet je je visie veranderen, waarbij je oude denkpatronen loslaat en je lijf leert voelen. Je maakt weer contact met jouw innerlijke drijfveren, waarbij je ongemak en pijn leert (ver)dragen. Met elkaar gaan we kijken hoe jij jouw visie en gedrag kunt veranderen zodat jij je lichamelijk en geestelijk weer fit gaat voelen! We kunnen hier gebruik maken van de methode Moeiteloos Helen en/of innerlijk kind werk doen.

Ook kunnen we de ACT methodiek gebruiken om jou te helpen de regie weer te krijgen over je leven.

Last but not least kunnen we werken met de oeroude levensenergie Kundalini, deze energie kan jou onzettend veel moois brengen!

 

Er zijn 6 pijlers binnen de positieve gezondheid: lichaamsfuncties, mentaal welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven, meedoen en dagelijks functioneren.

 

Er zijn 6 pijlers binnen de positieve gezondheid: lichaamsfuncties, mentaal welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven, meedoen en dagelijks functioneren.